Gölle Község Önkormányzata  |  Cím: 7272 Gölle, Petőfi utca 2/b.

E-mail: jegyzo@golle.hu  |  E-mail: polgarmester@golle.hu  |  Tel: +36 (82) 374 016  |   Mobil: +36 (30) 219 4064

Image Alt

Gölle

55 éve ezen a napon: Gondoskodnak a magányos öregekről

Gondoskodnak a magányos öregekről

Somogyi Néplap, 1964. november 22.

Egy héttel ezelőtt nyílt meg Göllében az öregek napközi otthona. Huszonhárom idős férfi és nő tölti itt napjait délelőtt tíz órától este hat óráig. Ingyenes ebédet is kapnak.

Az egész falu megmozdult azért, hogy a magányos öregek hátralevő életét megszépítsék.

Bíró Ferenc — maga is egyedül maradt, idős ember — házának két helyiségét felajánlotta a napközi céljaira. A tsz tízezer forintot adott az otthon létrehozására. A berendezést a kaposvári kórház, a községi tanács, az iskola, a Somogy megyei Vendéglátó Vállalat és a földműves-szövetkezet adta. A tanácstól rövidesen rádiót is kapnak.

Az otthon vezetője, Álmos Istvánné elmondta, hogy megható az a kedvesség, amellyel az általános iskola Valentyina-őrse körülveszi az öregeket. A nyolcadik osztályos Szíva Veronika irányításával ott vannak az őrs tagjai mindenütt, ahol az öregeket segíteni kell.

 

A göllei öregek napközi otthonában

Somogyi Néplap, 1964. november 27.

Göllében a közelmúltban nyitották meg az öregek napközi otthonát. Huszonöt idős nő és férfi talál itt meleg otthonra, szeretetteljes gondoskodásra. A tanácsnak nagy segítségére volt a termelőszövetkezet a napközi létrehozásában. A betegeknek, akik az otthonba nem bírnak elmenni ebédelni, az általános iskola úttörőcsapatának Valentyina-őrse viszi el az ételt.

Forrás: Somogyi Néplap, 1964. november 22.

Somogyi Néplap, 1964. november 22.

Forrás: Somogyi Néplap, 1964. november 27.