Gölle Község Önkormányzata  |  Cím: 7272 Gölle, Petőfi utca 2/b.

E-mail: jegyzo@golle.hu  |  E-mail: polgarmester@golle.hu  |  Tel: +36 (82) 374 016  |   Mobil: +36 (30) 219 4064

Image Alt

Gölle

Román vendégeink a göllei pártklubban.

52 éve ezen a napon: Román nőküldöttség látogatása Göllében

Román nőküldöttség látogatása megyénkben

Somogyban tartózkodik a Magyar Nők Országos Tanácsának meghívására hazánkba érkezett kéttagú román nőküldöttség, hogy megismerkedjen a somogyi asszonyok életével és munkájával. A Román Nőszövetség képviselői — Eleonora Marculescu, a galati nőtanács elnöke és Emilia Sonea, a bukaresti városi nőtanács alelnöke — szerdán érkeztek Kaposvárra. Az első nap Horváth Sándorné országgyűlési képviselő, a nőtanács megyei titkára tájékoztatta a vendégeket a mozgalom munkájáról. A küldöttség meglátogatta a Kaposvári Ruhagyárat, este pedig a szakszervezeti nőbizottság és a nőtanács megyei vb-tagjaival találkozott az SZMT-székházban.

Román vendégeink a göllei pártklubban.

Román vendégeink a göllei pártklubban.

Vendégeink tegnap délelőtt Göllében jártak. A község vezetői és a községi nőtanács tagjai fogadták őket a pártklubban. Deák Lajos párttitkár röviden ismertette a község és a termelőszövetkezet eredményeit, a göllei emberek életét. A román asszonyok megnézték az óvodát, az iskolát és a tsz-majort. Elismeréssel nyilatkoztak a látottakról, különösen a rendezett major nyerte meg tetszésüket. Ezután fehér asztal mellett beszélgettek a falu asszonyaival a román és a magyar nők életéről.

Délután meglátogatták a Palmiro Togliatti Megyei Könyvtárt. A küldöttség ma utazik el Somogyból. Előtte megtekinti a város nevezetességeit.

Forrás: Somogyi Néplap, 1967. november 24.

Somogyi Néplap, 1967. november 24.