Gölle Község Önkormányzata  |  Cím: 7272 Gölle, Petőfi utca 2/b.

E-mail: jegyzo@golle.hu  |  E-mail: polgarmester@golle.hu  |  Tel: +36 (82) 374 016  |   Mobil: +36 (30) 219 4064

Image Alt

Gölle

Tájékoztatás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény és a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetre való jogosultság megszűnésének időpontjáról

Hirdetmény

 

 A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény és a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetre való jogosultság megszűnésének időpontjáról

 

Ezúton tájékoztatom az érintetteket, hogy a 2021. évi XCIX. törvény 96. § (3) bekezdés a) és b) alapján a 2020. november 4-e és 2022. június 30-a között lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság és a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatálya, és 2022. augusztus 31-éig meghosszabbodik.

Az újonnan megállapított jogosultság kezdő időpontja: 2022. év szeptember hónap 01. napja.

A kérelmeket a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet 66/A. § (5) bekezdése alapján: a rendszeres kedvezményre való jogosultság – ideértve az ahhoz kapcsolódó kiegészítő pénzbeli ellátást is – ismételt megállapítása iránti kérelem a korábbi jogosultság időtartama alatt, annak megszűnését megelőző három hónapban is benyújtható. Ebben az esetben az új jogosultságot a korábbi jogosultság megszűnését követő naptól kell megállapítani.

A fentebbiekre tekintettel a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság és a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetre való jogosultság megállapítása iránt újabb kérelmet kell előterjeszteni.

A kérelmeket 2022. év június hónap 01. napjától lehet benyújtani a Göllei Közös Önkormányzati Hivatalban személyesen, vagy az elektronikus ügyintézés szabályai szerinti módon.

Felhívom a figyelmüket, hogy a 2022. év július hónap 01. napja után lejáró jogosultságok nem hosszabbodnak meg a törvény erejénél fogva. E jogosultságok meghosszabbítása iránt annak lejárata előtt kell kérelmet előterjeszteni a szokásos módon.

A kérelemnyomtatvány elérthető a Göllei Közös Önkormányzati Hivatalban és Gölle község hivatalos honlapjáról letölthető.

RGYVK_ÚJ_KÉRELEM

Felmerülő kérdéseikkel kérem keressék bizalommal Hegedüs István Dániel igazgatási előadót, a +36 82 374 016, vagy a hegedus.daniel@golle.hu vagy az anyakonyv@golle.hu e-mail címen.

 

Kelt Göllében, 2022. év május hónap 31. napján

 

Lehoczkiné dr. Kercsó Erzsébet s.k.,
Göllei Közös Önkormányzati Hivatal
jegyző