Gölle Község Önkormányzata  |  Cím: 7272 Gölle, Petőfi utca 2/b.

E-mail: jegyzo@golle.hu  |  E-mail: polgarmester@golle.hu  |  Tel: +36 (82) 374 016  |   Mobil: +36 (30) 219 4064

Image Alt

Gölle

Pályázat kutyák és macskák ivartalanítására

Tisztelt Állattartó!

 

Gölle Községi Önkormányzat pályázatot kíván benyújtani a Magyar Falu Program Felelős állattartás elősegítése című projektre, amellyel a lakosok számára biztosítaná az ebek és macskák ivartalanítását, és a pályázat keretében ivartalanításra kerülő állatok veszettség elleni védőoltását és/vagy transzponderrel (mikrochippel) történő megjelölését, mindezt térítésmentesen. Ezáltal elősegíthetjük Göllében a nem kívánt állatszaporulat visszaszorítását.

Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni. Figyelemmel az állatvédelmi szabályokra és a felelős állattartásra, a nem kívánt szaporulat megelőzésének leghatékonyabb módja az ivartalanítás.

Minden ebtartó köteles a három hónapos kort betöltött ebek esetében gondoskodni a veszettség elleni oltásról, továbbá az ebek transzponderrel (mikrochippel) történő megjelöléséről, ezek elmaradása állatvédelmi bírságot von maga után.

Az ingyenes ivartalanítás igénylésének feltétele, hogy az állattartó a településen lakcímmel rendelkezzen. A pályázat során igényelhető támogatást nem az állattartó kapja, hanem az önkormányzat. A feladat ellátását az önkormányzat által megbízott állatorvos végzi el. Azon állattartók, akik gépjárművel nem rendelkeznek és a szállítást nem tudják megoldani, kérhetik az önkormányzat segítségét az állat/állatok szállításában.

A pályázat beadásához szükséges az önkormányzati ebnyilvántartás frissítése is, továbbá egy előzetes felmérés, hogy mennyi állattartó kívánja igénybe venni háziállata ingyenes ivartalanítását.

Amennyiben Ön szeretne a lehetőséggel élni, kérem szándékát jelezze a Göllei Közös Önkormányzati Hivatalban személyesen, e-mail-ben vagy telefonon 2021. július 5-ig.

 

Tisztelettel:

 

Novák Márk

polgármester