Gölle Község Önkormányzata  |  Cím: 7272 Gölle, Petőfi utca 2/b.

E-mail: jegyzo@golle.hu  |  E-mail: polgarmester@golle.hu  |  Tel: +36 (82) 374 016  |   Mobil: +36 (30) 219 4064

Image Alt

Gölle

Lomtalanítás 2024. június 5-én, szerdán

Tisztelt Lakosság!

A KHG Nonprofit Kft. Gölle településen 2024. június 5. napján, szerdán lomtalanítást fog végezni.

Kérjük, hogy a lomokat kizárólag a fentebb megjelölt napon reggel 5:00 óráig helyezzék ki az ingatlanok elé, a hulladéktároló edény szokásos helye mellé, a forgalmat nem akadályozva.

Társaságunk felhívja szíves figyelmüket, hogy az érvényes törvényi szabályozás értelmében csak a lakosságtól eredő lomhulladék szállítása minősül közszolgáltatásnak. A gazdálkodó szervezetek, illetve költségvetési szervek a közterületi lomtalanításban részvételre, illetve a közszolgáltatás körébe tartozó házhoz menő lomtalanítás igénybevételére nem jogosultak, egyedi megrendelés alapján szükséges gondoskodniuk a lomhulladék elszállításról, kezelésről.

A lomtalanítás során, az ingatlanokon keletkező olyan nagyméretű, szilárd hulladékok kerülnek elszállításra, amelyek a rendszeres elszállítások alkalmával nem férnek el a rendszeresített gyűjtőedényben. Ezek pl. kidobásra szánt háztartási berendezések, használati tárgyak, feleslegessé vált bútorok, konyhai felszerelések, nagy dobozok, szőnyegek, karnisok, függönyök, stb.

A lomtalanítási napokon NE TEGYENEK KI: elektronikai hulladékot (pl.: hűtő, TV, mikró, mosógép), vegyszereket, festékeket, savakat-lúgokat, valamint ezek kiürült göngyölegét, építési hulladékot (pl.: törmelék, wc-csésze, mosdókagyló, ajtó, ablak, ablaküveg) autóbontásból származó hulladékot (pl.: gumiabroncs, szélvédő) zöldhulladékot, valamint veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékokat (pl.: növényvédő szerek, akkumulátor, olajos kannák, elemek)!

A begyűjtőjárat adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során a nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállíttatása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.

A hulladékgazdálkodásról szóló törvény szerint a lomtalanításból élőkkel szemben a törvény szigorú szankciókat ír elő. Az 50 ezer forint alatti lopás szabálysértés, az 50-500 ezer forint közötti értékű vétség, ha azonban a szemét eltüntetése “haszonszerzésre irányul” már két év szabadságvesztéssel büntethető. Gölle község térfigyelő kamerákkal van ellátva. Tetten érés esetén a rendőrség köztisztasági szabálysértés miatti helyszíni bírságot is kivethet 5 ezertől 300 ezer forintig.

 

Lomhulladék és a lomtalanítás során ki nem helyezhető hulladékok egész évben ingyenesen leadhatóak a lakossági hulladékudvarban:

Kaposvári Újrahasználati Központunkban  a lakosságnak lehetősége van elektronikai és ruházati cikkek, könyvek kivételével a hibátlan, eredeti funkciójukat betöltő használati tárgyak ingyenes leadására és jelképes összegért történő megvásárlására. Bővebb információért keressék fel honlapunkat: www.khg.hu

      • Kaposvári Hulladékudvar és Kaposvári Újrahasználati Központ a Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ szomszédságában, a 610-es úton a taszári körforgalom előtt.

 

 

 

 

 

További információ: https://www.khg.hu/static/files/Hullad%C3%A9ksz%20napt%C3%A1rak%202024/G%C3%96LLE_Hullad%C3%A9knapt%C3%A1r2024.pdf