Gölle Község Önkormányzata  |  Cím: 7272 Gölle, Petőfi utca 2/b.

E-mail: jegyzo@golle.hu  |  E-mail: polgarmester@golle.hu  |  Tel: +36 (82) 374 016  |   Mobil: +36 (30) 219 4064

Image Alt

Gölle

Lakossági tájékoztatás

Tisztelt Lakosság,

 

Gölle Község Önkormányzata képviseletében tájékoztatást kívánok adni a lakosság részére a kialakult krízishelyzetben a koronavírus terjedésének megelőzésére.

2020. november 10-én a Magyar Közlönyben kihirdetésre került a 2020. évi CIX. törvény a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről. A törvény 12. § j) pontjának megfelelően a Fekete István Emlékház, a művelődési ház, a könyvtár és az IKSZT 2020. november 11. napjától 2020. december 11-ig zárva tart! FRISSÍTÉS: A Somogy Megyei Kormányhivatal állásfoglalását figyelembe véve a göllei könyvtár továbbra is nyitva marad, a helyiségbe viszont kizárólag a könyvtáros léphet be. Előzetes igény szerint a kölcsönözni kívánt könyvet  az udvaron várakozó személynek kiadja.

A művelődési házat lefoglalt árusok 2020. december 11-ig a művelődési ház parkolójában pakolnak ki, a szórólapon már kihirdetett árusítás is a parkolóban kerül megtartásra.

A törvény 1. § (1) b) pontja szerint (10.000 fő alatti) településünk közterületein a maszkviselés egyelőre nem kötelező.

A törvény szövege itt olvasható:

Magyar Közlöny 2020. évi 242. szám – 2020. november 10.

Állami döntéshozatalt követően 2020. november 11. napjától szünetel a közép- és felsőfokú oktatás, helyét a digitális távoktatás váltja fel. A középiskolás tanulók közétkeztetése várhatóan a szünidőben megszokott módon – előzetes igénybejelentés szerint – továbbra is biztosított lesz. Ezzel kapcsolatban még várjuk a Magyar Államkincstár tájékoztatását. Az állásfoglalás megérkezését követően ételszállító dobozban kiszállítva az igénylők megkapják az ebédet.

Azon idősek számára, akiknek nincs a településen hozzátartozója a tanyagondnok segíteni fog a receptek felíratásában, a gyógyszerek kiváltásában, továbbá alapvető élelmiszerek beszerzésében (előre történő kifizetéssel). A bevásárlás kizárólag a helyi boltokból történik.

A fenti intézkedések kizárólag a korlátozás idejére vonatkoznak.

Kérjük a tisztelt helyi lakosokat, amennyiben segítséget kívánnak igénybe venni, jelezzék az alábbi telefonszámokon, illetve információkat kérhetnek munkaidőben!

Önkormányzat: +36 82 374-016

Idősek Klubja: +36 82 374-118

Tanyagondnoki Szolgálat: +36 30 857-8545

Házi segítségnyújtás: +36 20 578-1891

A konyhakertek őszi mélyszántása továbbra is zavartalanul működik. Mivel csekély összegekről van szó, a befizetések teljesítésére a veszélyhelyzet elmúlását követően is van lehetőség, az semmilyen szankcióval nem jár.

A kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a Göllei Közös Önkormányzati Hivatalban 2020. november 11. napjától a személyes ügyfélfogadás – határozatlan ideig – szünetel. Halaszthatatlan, valamint kizárólag személyesen intézhető ügyek esetében telefonos időpont egyeztetés szükséges! Telefonszám: +36 (82) 374 016, valamint +36 (30) 219 40 64 

További elérhetőségek az alábbi oldalakon találhatók:

https://golle.hu/elerhetosegek/

https://golle.hu/kerdesek-es-valaszok/

Kérjük, hogy a koronavírussal szembeni hatékony fellépés érdekében tartsák be a higiéniai szabályokat, ennek következtében jelentősen csökkenthetjük a fertőzés kialakulását! A vírus cseppfertőzéssel (tüsszögés, köhögés) terjed, ezért kerüljék a csoportosulást és csak indokolt esetben utazzanak!

A helyi boltok természetesen nyitva tartanak, így biztosított az alapvető élelmiszerek vásárlása. A maszkviselés mellett biztonságos távolságot (legalább 1,5 m) érdemes tartani vásárlás közben más személyektől. Kérünk mindenkit, hogy csökkentsék a minimumra az emberi érintkezéseket!

Vigyázzunk egymásra, s közös érdekből mindannyiunk egészsége érdekében kérjük, vegyék figyelembe javaslatainkat!

 

Tisztelettel:

Novák Márk
polgármester