Gölle Község Önkormányzata  |  Cím: 7272 Gölle, Petőfi utca 2/b.

E-mail: jegyzo@golle.hu  |  E-mail: polgarmester@golle.hu  |  Tel: +36 (82) 374 016  |   Mobil: +36 (30) 219 4064

Image Alt

Gölle

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. hirdetménye

HIRDETMÉNY

Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a kaposvári helyközi autóbusz- állomás 2018. augusztus 13-tól (hétfőtől) áthelyezésre kerül a Kaposvári Intermodális   Csomópont   (IMCS)   építési   munkálatok   időtartamára.   Az ideiglenes autóbusz-állomás részére kijelölt új terület a Városligetben az OBI áruház mögötti és a Ford autószalon előtti terület a Dr. Kaposváry György utca, Vásártéri utca sarok.

Az új helyszín következtében az autóbuszjáratok menetideje sok vonalon megnövekszik, több regionális autóbuszjárat menetrendje módosul. A módosult menetrendről társaságunk honlapján (www.ddkk.hu), a hirdetményeken és az autóbusz-állomáson kaphatnak bővebb felvilágosítást. A www.menetrendek.hu internetes menetrendi keresőn 2018. augusztus 13-tól a Kaposvár, aut. áll. (Városliget) megállónévre keresve lesznek megtalálhatók az új, ideiglenes autóbusz-állomásról induló, illetve ide érkező autóbuszjáratok menetrendjei.

Az ideiglenes autóbusz-állomáson az információs szolgálatunk és a bérletpénztáraink változatlan nyitva tartás mellett működnek. A jelenlegivel megegyezően 12 induló kocsiállás lett kialakítva, azonban a csuklós autóbuszok fogadására a 15-ös kocsiállás helyett az 1-es kocsiállás lett kialakítva. Ennek következtében változik az autóbuszjáratok induló kocsiállás számozása. Általánosságban elmondható, hogy a jelenlegi autóbusz-állomáshoz képes egy számmal eltolódik az ideiglenes autóbusz- állomáson a kocsiállás-szám, vagyis a régi helyen az 1-es állásról induló járatok a 2-es, a régi helyen a 2-es állásról induló járatok a 3-as állásról indulnak és így tovább. Az Újpiac tér 1. szám alatti (jelenlegi) autóbusz- állomáson a 15-ös állásról indulók az 1-es állásról indulnak majd. (A menetrend  változásából  adódó  időütközések  miatt  ettől  eltérő  helyről  is indulhat autóbuszjárat.)

Az IMCS építési munkálatainak ideje alatt a belváros felől munkanapokon Dombóvár, Pécs és Szántód irányából érkező regionális autóbuszjáratok számára a Dózsa György utca végén a színház épület vonalában ideiglenes megállóhely került kialakításra a jelenlegi személygépjármű parkolók terhére utasok leszállítása céljából.

A szintén munkanapokon Dombóvár, Pécs és Szántód irányába közlekedő regionális autóbuszjáratok részére ideiglenes megállóhely került kijelölésre a vasútállomás épülete előtt a helyi járat által jelenleg is használt megállóhely meghosszabbításával.

Az ideiglenes megállóhelyen valamennyi Fő utca felé közlekedő és onnan érkező regionális autóbuszjáratot megállítjuk, biztosítva ezáltal az átszállási lehetőséget a Kaposszentjakab és Toponár irányába/irányából közlekedő helyi járatokra, valamint a vonatról és vonatra történő átszállást.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a helyi autóbusz-állomás és az ideiglenes autóbusz-állomás (Városliget) közötti eljutást a fenti időponttól kezdődően a Kaposvári Közlekedési Zrt. ingyenes ingajáratokkal biztosítja, amelynek menetrendjét a társaság honlapján (www.kaposbusz.hu) találhatják. Az egyeztetés alapján az ingajáratok a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban (műszakváltáshoz igazodva) 10 percenként, míg csúcsidőn kívül 30 percenként közlekednek.

A Kaposvárt érintő valamennyi országos és regionális autóbuszjárat járati útvonala megnövekszik, azonban azt a díjszabásban nem érvényesítjük. Ezáltal a korábbi autóbusz-állomásról és autóbusz-állomásig megváltott bérletjegyeket a továbbiakban is elfogadjuk, továbbá a menetjegyek ára az építési munkálatok ideje alatt nem változik.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a 2018. augusztus 6-tól az Anna utcában történő távhő vezeték építési munkálatok időtartama alatt munkanapokon a Fő utca (volt Szikvíz üzem) irányába közlekedő regionális autóbuszjáratok ideiglenesen az Anna utca helyett a Hársa utca felé közlekednek.

Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!

 

Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.

Kaposvár, 2018. augusztus 1.