Gölle Község Önkormányzata  |  Cím: 7272 Gölle, Petőfi utca 2/b.

E-mail: jegyzo@golle.hu  |  E-mail: polgarmester@golle.hu  |  Tel: +36 (82) 374 016  |   Mobil: +36 (30) 219 4064

Image Alt

Gölle

Állami kitüntetést adományoztak a dombóvári helytörténésznek

Magyar Érdemkereszt Arany fokozatát vette át Bodó Imre

Orbán Viktor miniszterelnök úr előterjesztésére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Áder János köztársasági elnök úr állami elismerést adományozott, többek között Bodó Imre agrármérnök, helytörténésznek, a Fekete István Kulturális Egyesület elnökének, múzeumalapítónak.

Bodó Imre „szerteágazó kultúraszervező tevékenysége, különösen Fekete István életművének népszerűsítését szolgáló munkája elismeréseként” kapta meg e nemes kitüntetést.  Az Érdemkereszt Arany fokozatát dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára adta át a Vigadó épületében 2019. augusztus 16-án.

Az ünnepélyes átadás után Bodó Imre elmondta, hogy az elismerés elsősorban Fekete István író érdeme, másodsorban szüleinek, nagyszüleinek és dédszüleinek köszönhető, akik közül többet is ismerhetett. Tőlük tanulta a hon és a helytörténet szeretetét, Istenhitét, és a termőföld, a természet iránti rajongását is. De elismerés illeti a felterjesztőket is, mert észrevették, hogy a 65 éves helytörténész immár 55 éve foglakozik honismerettel és szülőföldjének és lakóhelyének történetével. Továbbá köszönettel tartozik a családnak, feleségének és gyermekeinek, akik mindenben támogatják. Utoljára, de nem utolsó sorban a dombóvári és a környék falvainak egyszerű, de számára értékes embereinek, akik egyéniségét és lelkivilágát formálták és formálják a mai napig is. Mint mondta: „Ez az elismerés új erőt ad a további munka folytatásához!”

 

Fekete István Kulturális Egyesület, Dombóvár